Здравје
27. July 2016 - 14:05

Сите се плашиме од забар, но еве како тие ни ги спасуваат забите

Во ова кратко и интересно видео е прикажано што се случува во забот додека сте на стоматолог.

Се гледа дупчење на местото на кариесот, чистење и пополнување на каналот.

Ако некогаш сте се запрашале што стоматологот прави во вашата уста додека се обидува да спаси расипан заб, еве го одговорот.