Loading Video...
Свет
23. March 2019 - 20:06

Сириските демократски сили прогласија победа над Исламска држава

Исламска држава ја загуби и последната територија во Сирија.

Сириските безбедносни сили  прогласија крај на таканаречениот  калифат и стопроценетен територијален пораз на џихадиситте изјави порпатолот на сириските демократски сили.

Во Ирак тероситичката група беше поразена во 2017 година.