Ракомет
22. April 2021 - 17:02

Симевски не е повеќе селектор на ракометарките

Селекторот на женската ракометна репрезентација Симе Симовски ја заврши активноста на кормилото. Ракометната федерација и селекторот постигнале договор за спогодбен раскин на договорот.
 
„ Ракометната федерација на Македонија упатува благодарност за досегашниот ангажман на Симе Симовски кој ја извршуваше оваа функција непречено во периодот септември 2015 до април 2021 година. Управниот Одбор на РФМ во периодот кој следи ќе назначи нов вршител на функцијата селектор на женските национални селекции“, објави Ракометната федерација на Македонија.