Loading Video...
Балкан
24. October 2017 - 16:50

Силно невреме ги зафати Грција, Хрватска и Србија

Невреме со силен дожд, ветер и снег  ги зафати Хрватска, Србија  и Грција.

Дождот предизвика големи поплави во делови на Хрватска додека ветерот корнел дрвја, бандери и превртувал контејнери.

Слична е сликата и во Грција. Најмогу погоден е градот Патра.

Снегот пак напрви проблеми во пантиот сообраќај и во снабдувањето со електрична енергија во делови на Србија.