Балкан
4. November 2016 - 8:33

Силен земјотрес во Албанија, се тресе и Грција

Еден куп земјотреси ова утро на Балканот и во Европа. По силниот земјотрес во Италија, денеска се регистрирани нови афтер шокови. Земјотреси има на секоја минута.

Ова утро се тресе и Албанија. Регистрирани се повеќе потреси со магнитуда од 2,8 степени, а најсилниот со магитуда од 4,2 степени.

Се стресе и Грција, а потресот бил со јачина од 2,2 степени по Рихтер.

Се надеваме дека тлото ќе се смири и потресите кои го зафатија целиот Балкан конечно ќе престанат.