Балкан
7. October 2016 - 11:43

Силен земјотрес ги стресе Хрватска и БиХ

Земјотрес со магнитуда од 4,4 степени во 11:25 часот ги стресе Хрватска и Босна и Херцеговина.
 
Според податоците од Европско медитеранската сеизмололша опсерваторија, земјотресот е на длабочина од 10 километри со епицентар на границата меѓу Хрватска и БиХ.