Македонија
4. July 2020 - 21:41

Силен и пороен дожд поплави улици во Битола

Силен и пороен дожд вечерва поплави улици на неколку локации, на повисоките зони и централното градско подрачје во Битола.

Краткотрајниот но обилен дожд проследен со град го оневозможи нормалното одвивање на сообраќајот.

Во текот на вчерашниот ден, во Битола исто така падна пороен дожд и предизвика штети врз земјоделските површини во битолско поле, кои локалната самоуправа по извршен увид и проценка, ќе ги обесштети.