Живот
25. јуни 2018 - 22:22

Си дошол дома точно на својот погреб: Семејството се шокирало кога го видело здрав и жив, еве што се случило

Парагваецот Хуан Рамон Алфонсо Пенајо (20) го шокирал своето семејство и пријателите кога се вратил дома по три дена и ги пронашол како се подготвувале да го погребат момчето за кое мислеле дека е тој.

Пенајо, жител од селото Санта Тереса на границата со Бразил, последен пат пред да исчезне е виден во својот дом минатиот четврток. Никому не му се јавил пред да исчезне, ниту се јавувал каде е, а бидејќи три дена го немало семејството во полиција го пријавило неговото исчезнување. Набрзо ги контактирале локалните власти со ужасната вест - на парагвајско-бразилската граница пронајдено е масакрирано тело на помлад маж. Го повикале семејството во мртовечница да го идентификува. Бидејќи телото било во непрепознатлива состојба, членовите на семејствоот без многу размлислување, во тага и болка, потврдиле дека тоа е Хуан.

Подрачјето долж границата со Бразил е честа рута на криумчари на дрога па пронаоѓањето на измасакрираното тело не  е ретка појава.

Остатоците од телото ги пренеле во селото и организирале погреб.

Третиот ден од исчезнувањето, Хуан прв влегол во куќата како ништо да не се случило, а ожалостеното семејство, роднините и пријателите занемеле од шокот кога го здогледале здрав и жив.

Полицискиот службеник рекол дека полицијата ги вратила останките на мртвиот човек во мртовечнциа и дека се работи на идентитетот на починатиот. Не е јасно што правел Хуан три дена.