Свет
26. March 2020 - 11:28

Швајцарија има поголема стапка на инфекција од Италија

 

Швајцарија има поголема стапка на инфекција со новиот коронавирус во споредба со Италија и на 10.000 жители во моментот има 12,4 заразени лица.

Според актуелните официјално податоци во Швајцарија инфицирани со Ковид-19 се 11.028 лица, а починале 154.

Во Италија стапката на инфекција изнесува 11,4 заболени на 10.000 жители, во Шпанија – 8,5 и во Германија – 3,9.

Поголема стапка на инфекција од Швајцарија, врз основа на малиот број и концентрацијата на жители имаат само Луксембург и Исланд.