Живот
27. November 2015 - 21:29

Што се случува со телото после смртта?!

Сигурно се прашувате што се случува со вашето тело откако ќе заминете од овој свет. Еве го одговорот на то прашање.
 
Еден тим на научници направиле детална анализа и графичка претстава според кои може точно да се види што се случува со нашите тела од моментот кога престануваме да дишеме.
Всушност процесот е многу фасцинантен, во исто време и  застрашувачки, а сепак сосема природен.
 
Кога срцето ќе престане да чука и ќе престана мозочните функции следува процесот на умирање на ткивото, кожата се суши. Бактериите почнуваат да го „јадат“ ткивото, па потребно е отприлика четири месеци за да остане само костур.
 
Звучи болно, но не грижете се - вие нема да чувствувате ништо.