Живот
21. јуни 2017 - 11:55

Што се случува на полна месечина?

 
Знаеме дека нашиот народ е многу суеверен, но многумина мислат дека тоа се „бабини деветини“. Меѓутоа, некои од нив се вистинити, а еве кои се најверојатно точни.
 
Доколку трудницата многу штуца, бебето има има коса - за ова веројатно сте слушнале дури и ако немате деца. Но, вистината е малку поинаква, имено хормонот кој се создава кога жената штуца е одговорен за забрзаниот раст на косата на бебето.
 
Децата „подивуваат“ кога е полна месечина - Вистината е дека децата и возрасните, па дури и животните збеснуваат кога надвор има полна месечина. Некои луѓе дури и лошо спијат кога е време на полна месечина.
 
Клин со клин се избива - Сите многу добро знаете за што овде станува збор и дека повеќето од нас биле во искушение по силниот мамурлук да продолжат да пијат.Имено, може да продолжите да пиете алкохол во помали количини и тоа навистина ќе ви ја ублажи лошата состојба.
 
Бројте овци дур заспиете - во немоќ да заспиете правите секакви работи, па сигурно и ова. А, ова сигурно функционира, бидејќи кога ќе се фокусирате на создавање на одредени ментални слики, лесно се опуштате и препуштате на соништата.