Живот
16. October 2017 - 13:03

Што прво гледате на сликата - одговорот открива за која работа сте создадени

Професори од Харвард развиле многу едноставен тест за чичоста, кој дава суд врз основа на она што го гледате на апстракната фотографија.

Што прво гледате на сликата?

Test ličnosti

Кокошка - вашето внимание е насочено кон најситните детали и лесно ви е да сконцентрирате. Добро го познавате светот кој ве опкружува, а идеална професија за вас е сѐ што е поврзано со технологија.

Профил на жена со црвена уста - често имате потешкотии да се фоусирате на еден детал или една работа, бидејќи мислите и фантазијата постојатно ви летаат во креативен вртлог. Идеално би било да се бавите со некаква уметност, новинарство, маркетинг.

Чудно лице на маж - само вистинските генијалци, кои размислуваат поинаку од останатите и ги поместуваат границите со своите идеи на овој тест ја вртат сликата која ја добиле. Во тој случај на неа гледаат чудно лице намаж. Ако сте меѓу нив можеби би требало да размислите за претседателска кандидатура.