Живот
25. March 2019 - 14:10

Што направи Аркан со невидливиот ловец F117? Ги понижи Американците на интересен начин и тоа пред камерите

Пред 20 години единицата на југословенската војска го собориле митот за несоборливиот американски „невидлив“ бомбардер F117, а кој го скрушиле во едно сремско село. 
 
Тогашниот  командант на Српската доброволна гарда Жељко Ражњатович Аркан тврдеше дека овој американски ловец е најобична гума која лесно се крши. 
 
- Жељко Ражњатовиќ Аркан во изјава за Ројтерс по повод соборувањето на невидливиот бомбардер Ф117 рекол дек тоа не е никакво чудо и дека има дел од тој авион кој го чува како сувенир по победата над НАТО. 
 
- Имам парче од тој авион. Тој е гума, необична гума. Дел од тој авион го чувам како сувенир. Можам да го скршам, рекол Аркан. 
 
Проследете ја изјавата на Аркан во далечната 1999 година.