Македонија
21. September 2021 - 14:41

Шпанскиот амбасадор Емилио Лоренцо Сера на проштална средба со министерот Османи

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска  на проштална средба со шпанскиот амбасадор во земјава Емилио Лоренцо Сера, му врачи плакета-благодарница за неуморниот ангажман во продлабочувањето на односите меѓу двете држави и за континуираната поддршка што Шпанија ја дава за интеграцијата на Македонија во Европската Унија, соопшти МНР.

 – Имаме одлични и пријателски односи со Кралството Шпанија, а во нашата колективна меморија ќе остане запаметено вонредното ангажирање и одржување на видеоседницата на Сенатот на Шпанија со цел последната ратификација на Протоколот за зачленување на Македонија во НАТО, во март 2020 година, истакна Османи.

Како што информира МНР, двајцата соговорници разменија мислења и за добрососедските политики во регионот, внатрешнополитичката состојба во земјата, како и за други актуелни меѓународни прашања со геополитичка конотација.