Џет-Сет
30. December 2015 - 18:04

Шокантно откритие: Ова е причината зошто се крие вистината за здравствената состојба на Михаел Шумахер

Адвокатот на семејството на Mихаел Шумахер, Феликс Дам открил зошто фамилијата на познатиот германски возач не открива детали за здравствената состојба на седумкратниот свестски шампион во Ф1.
 
Шумахер се опоравува од тешка повреда на главата, што ја заработи додека скијаше во Франција на 29 декември 2013 година. Тој беше во кома во болница во Гренобл, а сега се наоѓа на рехабилитација во неговиот дом во Швајцарија. И покрај тоа што поминаа две години семејството на познатиот возач крие детали за неговата здравствена состојба.
 
Спорсткиот свет со нетрпение очекува вест за Шумахер, но секоја информација која се појавува во медиумите е демантирана од страна на семејството.
 
- Михаел отсекогаш имал јасна линија меѓу јавниот и приватниот живот, дури и пред несреќата. Самата несреќа е дел од историја и може да се известува за тоа, но не и когаќе почне закрепнувањето. Такво барање не постои, изјавил Дам кој продолжил...
 
- Можам да разберам дека постојат луѓе кои се сериозно заинтересирани за негово закрепнување. Меѓутоа мора да разберат дека тој повеќе не се натпреварува и има право на приватност. Не може да се каже дека со едно соопштение ќе се одговорат сите прашања. Наместо тоа, секоја изјава повлекува и нови прашања.