Бизарно но вистинито
14. March 2016 - 11:32

ШОК: Ја погребал сопругата која починала во сообраќајка, а потоа му се јавила...

Докторите на Абрах Мохамед во болницата во Касабланка му кажеле дека неговата сакана сопруга загинала во сообраќајна несреќа, а тој немал причини да  мисли поинаку, се додека таа не се јавила во популарна мароканска емисија.
 
Всушност, таа се јавила во емисијата и кажала дека изгубила контакт со својот сопруг и го кажала неговото име и поранешна адреса.
 
„Вдовецот“ не ја гледал емисијата, но го исвестиле неговите пријатели.
 
По несреќата, тој ја однел својата сопруга во болница, каде му кажале дека сопругата најверојатно нема да преживее, но дека мора да ја плати операцијата. Тој патувал четири часа до своето родно место за да земе пари, а кога се вратил во болница му кажале дека починала.
 
Телото, кое го закопале во ковчегот бил замотано во платно и така е закопано.
 
Сега се поставува прашањето, како е можно да се случи ваква грешка и зошто сопругата не се јавила порано, иако се претпоставува дека после несреќата ја загубила меморијата.