Живот
8. October 2016 - 14:32

ШОК: 40-годишен маж на преглед донел 12-годишно бремено девојче

Лекарите во болница од истокот на Кина се шокирале кога било донесено на преглед 12 годишно девојче кое било бремено. Во болница ја донел 40-годишен маж тој тврдел дека и е сопруг.

Лекарите повикале полиција и тој е приведен.

Заедно со нив била и постара ена, за која се претпоставува дека е мајка на младоженецот.

Тие дошле на рутинска контрола за бременоста и тврделе дека девојчето е бремено во третиот месец. Мажот и неговата мајка се обиделе да ги убедат медицинските лица дека девојчето има 20 години.

Лекарите се обиделе да зборуваат со трудницата, но девојчето не знаело ниту збор од мандаринскиот јазик. Полицијата утврдила дека таа нема никави документи и дека веројатно потекнува од некоја друга азиска земја.

Инаку во некои делови од Кина на младоженците им носат девојчиња од Виетнам со кои тие се женат. Навистина, обично младоженците се многу помлади од невестите.