Кошарка
11. January 2016 - 0:05

„Шнајдерско„ видео на АБА: Спорната одлука и „кражбата„ над МЗТ ја нема

 
 
На официјалниот Youtube канал на АБА лигата, како и на самата веб страна на оваа натпреварување, каде може да се прочита комплетниот рапорт од сниоќеониот меч меѓу МЗТ Скопје и Стутјеска кој го добија гостите благодарение на судиската неправдаја, го нема спорниот момент.
 
На видеото кое беше објавено нецел час по крајот на мечот го нема моментот кога судиите наместо да признаат чист кош на Дамјан Стојановски решија да досудат „чекори“ .
 
Едноставно, од АБА „шнајдерски’’ ја цизбриша спорната одлука со која на МЗТ му беше „украдена’’ шансата да се избори за продолжение, евентуално и победа.