Македонија
14. October 2021 - 19:23

Шилегов: Скопје станува европска метропола

Во вечерашното гостување во Тема на денот на Сител, актуелниот градоначалник на Скопје, Петре Шилегов образложи зошто заслужува уште еден мандат за градоначалник на Скопје.

- Јас сум со граѓаните, изминатите 4 години сме заедно согласно пораките и препораките кои ги добивам, влеговме во реализација на едно многу поинакво Скопје од тоа што го знаевме од 2017 година, Скопје интензивно се развива инфраструктурно, Скопје кое што отвара нови јавни простори, Скопје кое што едноставно станува полека европска метропола. Дојдовме до реализација на многу битни фундаментални работи во нашиот град каде што континуитетот за кој што разговарав со граѓаните во изминатите денови од кампањата е нешто што граѓаните го препознаваат и сметам дека и тоа како силно ке го верификуваат недела на изборите.