Македонија
19. January 2021 - 11:01

Шилегов: Не спиеме, Скопје дефинитивно ќе има автобуско метро

Градоначалникот на Град Скопје,Петре Шилегов вчера на својата Фејсбук страница сподели дека граѓаните конечно ќе добијат БРТ (Бас рапид транзит) на територијата на Град Скопје.

„Не спиеме, Скопје дефинитивно ќе има БРТ – Бас Рапид Транзит.

Популарното наречено #АвтобускоMетро годинава почнува да станува реалност. Екипи на Град Скопје деноноќно работат на овој долгогодишен скопски сон !!!Со Бас Рапид Транзит ќе овозможиме траса која ќе биде физички издвоена од останатиот сообраќај.Ова е проект на Град Скопје, коj е финансиран од Владата, кој обезбедува многу побрз и побезбеден транспорт, и со тоа и намалување на загадувањето во воздухот.

Скопје метропола !!!Скопје една поинаква приказна…“, напиша Шилегов на својот профил на Фејсбук.