Спорт плус
3. January 2018 - 18:49

Шифрин најдобра на Сљеме

Американката Микаела Шифрин е победник на слаломот што за светскиот куп се возеше денеска во Загреб. На популарното Сљеме Шифрин ја најави победата уште по првата трка а на крајот триумфираше пред Венди Холденер од Швајцарија и Швеѓанката Фрида Хансдотер која го освои третото место.