Бизарно но вистинито
7. November 2017 - 15:14

Шетала гола низ канцеларијата за да ги мотивира колегите

Една канцелариска забава во Варшава се претворила во „фестивал на голотијата“, благодарејки на вработените и шефот. Имено, по него ва наредба таа се соблекла и прошетала низ канцеларијата гола.

Колегите ја бодреле и навивале за неа, а причина за овој перформанс е „мотивација и подигнување на моралот кај своите колеги“. Снимката ја објави британски Метро. Атрактивната бринета носела наочари за сонце и чизми како сцена која многу потсетува на филмот „Волкот од Вол стрит“, во кој во глана улога игра Леонардо Ди Капријо.

Инаку, станува збор за компанија која работи со акции. Корисниците на интернет негативно ја прифатиле оваа снимка и во коментарите го изразуваат своето мислење.

- Светот се ближи кон крајот, луѓето се однесуваат како животни - поради што? Неколку листови поради кои се губи достоинството и почитот. Тажно и јадно...

- Парите го уништуваат светот. Сите вработени да треба да се засрамат после ова.

Како што пишуваат локалните медиуми, жената после овој скандал искрено покајала, а можните санкции останале непознати.