Свет
31. March 2016 - 20:12

Шешељ доби забрана за влез во Хрватска

По денешната ослободителна пресуда за лидерот на српските радикали Војислав Шешељ и бројните реакции, кои ги предизвика таквата одлука, хрватското Министерство за внатрешни работи му забрани влез во Хрватска.

- Нека дојде, па ќе го уапсиме, изјавил во меѓувреме хрватскиот премиер Тихомир Орешковиќ.

Хашкиот трибунал денеска го ослободи Шешељ по сите точки од обвинението.