Македонија
18. January 2021 - 19:40

Шахпаска: Се работи на законското решение, недела да биде неработен ден

Јагода Шахпаска министерката за труд и социјална политика ги демантираше наводите дека претставниците на ССМ не се вклучени во собраниските комисии во гостување на емисијата 24 анализа.

Истакна дека се работи на законското решение, недела да биде неработен ден.

„Ја направивме анализата иако ни беше даден краток рок за анализа и го разгледувавме на седницата на економско социјалниот совет, со писмен допис беше испратено како до Сојузот на стопанските комори, така и до претставниците на синдикатите, на сите засегнати страни. Суштината е да се овозмои работниците да го користат правото на неделен одмор за да бидат со семејствата, но мора да има и исклучоци,“ рече министерката.