Интернет
18. November 2018 - 14:21

Сензационално откритие: Гугл сними мистериозен ѕид на дното на океанот која ја опкружува целата планета, никој не знае кој го изградил

Гугл Земја (Google Earth) смими сенки од подводен ѕид кој се протега по дното на Тихиот и Атланскиот окреан и ја опкружува нашата планета.

Истражувачите тврдат дека овој подводен ѕид е подолг од 10.000 километри, а најјасно се гледа покрај брегот на мексиканската сојузна држава Долна Калифорнија.

Кооридинатите се 12°8’1.5″N, 119°35’26.4″W. Исто така велат дека ова не е природен феномен, туку дело на раце - дали човечки, дали од некој напреден вид.

Пред неколку години едно момче забележало покрај брегот на Мексико пирамидална структура. Сепак од почеткот се мислеше дека тоа е мајанска пирамида, но набрзо се појавија тврдења дека тоа е изградено од цивилизација која живеела пред Маите.

Скептиците велат дека треба да се биде внимателен зошто теоретичарите на завери и НЛО ентузијастите често на снимките на Гугл Земја наоѓаат докази за своите убедувања.