Живот
21. December 2015 - 14:06

Секоја жена треба да го знае ова: Земете марамче и ставете го преку уста

Карминот е многу важен за секоја жени, но мака мачат како тој да остане на усните и да не биде размачкан.

Ова е трик за тоа како карминот да ви биде пристоен.

Потребно е да земете хартиено марамче, најдобро трослојно. Раздвојте го, зошто ќе ви треба само еден слој.

Откако се ставиле кармин, преку него залепете еден слој од марамчето, а потоа преку него натапкајте еден слој пудра во прав. Најдоброј некој транспарентен за фискирање и матирање на лицето.

Откако така се го ставиле, одлепете го марамчето и ќе видите дека карминот нема да мрдне.