Здравје
17. February 2017 - 14:39

Секоја жена треба да ги знае: Овие работи никогаш не ги правете кога имате менструација

Кога имате менструација не би требало да правите многу работи и треба повеќе да внимавате.

На тој начин полесно ќе ги поминете тие денови, а ќе немате болна менструација.

Ова се неколку работи кои не треба да ги правите за време на менструалниот циклус:

Секс

Кога имате менструација, не е добро да се опуштате во сексуалните односи. Стрпете се тие неколку дена.

Прескокнување на оброци

Ова не е добро затоа што го зголемуваа ризик од појавување на дијабетес. Не смее те да го прескокнувате доручекот. прескокнувањето на оброк не е добро за време на менструалниот циклус.

Физичка работа

Одморете се и не работите физички работи тие неколку дена.

Брза храна и газирано сокови

Не треба да ги конзумирате затоа што се лоши по вашето здравје, а особено не во менструалниот период. Само ќе ве загои и предизвика болки.

Барем три дене немојте да се капете, особено не со топла вода

Тоа може да доведе до одлив на крв. немојте погрено да не сфатите, мијте го интимното подрачје, но во тие неколку денови немојте одеднаш да го миете целото тело.

Користете улошки, редовно менувајте ги и не користете тампони

Тампните можат да бидат многу опасни затоа што ако не се извади на време може да влезе длабоко, предизвика шок и труење на крвта, па на крај и да доведе со смрт. Информирајте се има многу такви примери.