Живот
13. November 2015 - 17:01

Секој ден зема сперма од пријател и го мачка лицето: Еве каков ефект псотигнала

Блогерката Трејси тврди дека секое утро своето лице го мачка со сперма, а овој третман наводно и помага околу кожните болести кои предизвикуваат црвенило "rosacea".

Мајката на две деца и поранешен модел Трејси Кис, вели дека примената на спермата како козметички третман помага нејзината кожа да биде мека и да изгледа здраво.

"Знам дека во спермата нема хемикалии, природна е и свежа", објаснила Трејси.

Блогерката дополнила дека не е вклучена во произведувањето на спермата која ја добива од пријател секој ден.

На оние кои го гледаат видеото а имаат партнер им советува да го искористат за оваа намена, како и дека кога и самата би имала маж би го користела секое утро.

"Би го споредила чувството кога на лицето имам сперма со она кога џвакам мастика и земам воздух, кој е ладен и ви дава освежувачко чуство", изјавила блогерката.

Мирисот на спермата не и смета и вели дека доколку донаторот здраво се храни и балансира диета, спермата ќе има свеж мирис. Колку и бизарно да ви звучи и изгледа она што Трејси го прави, можеби има и вистина во тоа спермата да има позитивни ефекти на кожата.

Таа содржи протеолитични ензими, кои се дизајнирани да растворат протеини. Кога редовно би се нанесувале на кожа, овие ензими би можеле да помогнат во отстранувањето на мртвите слоеви на кожа, по што таа би била мазна.

Спермата исто така содржи цинк, магнезиум, калциум, калиум и фруктоза, кои би можеле исто така да бидат добри за кожата, но се присутни во многу мал дел. 

Погледнете го видеото: