Бизнис
18. January 2019 - 12:15

Се уште нема одлука за исклучените од парно

-Корисниците кои редовно ги плаќаат своите сметки на ниту еден начин нема да бидат оштетени со новите правила за снабдување со електрина енергија, бидејќи не е фер коректните потрошувачи да го поднесат товарот за оние кои што биле исклучени од системот. Како и да решиме за исклучените потрошувачи, тоа нема да биде на товар на останатите потрошувачи, потенцира претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Марко Бислимовски.