Македонија
3. August 2015 - 20:45

Се укинува обврската за возење со светла преку ден

Се укинува обрската светлата на автомобилот да бидат цело време вклучени додека се вози. Ова е наведено во измените на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, кој е во собраниска процесура.

Се предлага задолжителна употреба на вклучени светла само ноќе, а дење само во случај на намалена видливост.