Живот
4. November 2015 - 10:27

Се случило чудо, до сега невидена работа во Саудиска Арабија

Низок воздушен притисок во Саудиска Арабија, освен обилните врнежи и поплави, се случи до сега невидена работа во оваа држава. Нискиот воздушен притисок, концентриран околу северниот дел на Персијскиот залив, предизвикал екстремни временски услови пропратени со обилни диждови кои на 28 октомври ја урнаа Саудиска Арабија. Спрема извештајот на метеоролозите во оваа држава за два дена паднало повеќе дожд отколку во последните осум години. Покрај обилните дождови, жителите на Саудиска Арабија прв пат во животот имале прилка да видат град кој бил со големина на лешник.