Живот
9. September 2015 - 14:50

Се сеќавате ли на оваа сцена со Пол Вокер од "Брзи и бесни"? Еве како е снимена

Се сеќавате ли на оваа сцена со Пол Вокер од "Брзи и бесни"? Еве како е снимена
 
Ако го имате гледано последниот дел од “Fast & Furious” тогаш сигурно ја паметите сцената со Пол Вокер каде тој трча по автобус кој паѓа во провалија. 
 
Она што сигурно не го знаете е дека тоа е вистинската сцена, не е снимана во студио, нема специјални ефекти а и скокот од автобусот е истиот. Разликата е во тоа што сцената не ја изведува Пол Вокер туку неговиот дублер кој бил врзан со сигурносна жица.
 
Она што е уште позанимливо е дека скокот е изведен и снимен успешно по првиот негов обид.
 
Погледнете како е снимана таа неверојатна сцена: