Живот
19. December 2016 - 16:35

Се сакале 60 години: По смртта на сопругата открил долго чувана тајна!

Џими и Били Бриленд се венчале во дамнешната 1954 година и по 60 години искрена љубов судбината ги разделила, а потоа се случило нешто што ќе ги расплаче сите. 
 
Имено, Били била учителка и писателка во слободно време, а на многумина им била позната по тоа што постојано пишувала пораки на кои се присетувала на сѐ што треба да го стори тој ден.
 
Меѓутоа, таа на 13. јануари минатата година починала во 83-та година до животот, а во тој момент се скршило срцето на Џими.
Два дена по нејзината смрт, тој забележал ливче во нејзиниот паричник. Тоа биле нејзините последни зборови упатени кон него.
 
- Не плачи бидејќи си заминав, те молам! Смеј се затоа што живеев! Знај дека сум на посреќно место и тоа таму кадешто повторно ќе се сретнеме! - пишувало во пораката, а Бил не можел да им поверува на своите очи.