Балкан
12. October 2018 - 15:31

Се прослави на СП, а сега уште повеќе ја засака целиот свет: За овој храбар потег на Колинда зборува цела Хрватска

Хрватската претседателка Колинда Грабар Китаровиќ во рамки на работниот престој во Вировитичко-подравската жупанија, го посети Прифатилиштето за животни. При обиколката, Кика, шестмесечна женка лабрадор, и го привлече вниманието и тоа ќе стане „првото куче“ на Хрватска.

– Доаѓаш на Пантовчак (претседателската резиденција) Кика. Ќе бидеш големо освежување меѓу оние големи кучиња кои ги имаме таму, му говореше претседателката на кутрето.

Посвојувањето на Кика со насмевки го проследија три одделенија од  вировитичкото локално основно училиште кои ја дочекаа Китаровиќ во прифатилиштето.