Живот
6. November 2015 - 14:16

Се преселил да живее во гаража и сите му се смееле, но сега сите му завидуваат!

Откако сфатил дека куќата и животот во Париз го чинеле премногу, францускиот фотограф ја побарал својата куќа од соништата во Бордо.

Секој ден се повеќе луѓе го прифаќаат новиот минималистички стил на живот, па се одлучуваат да живеат во што помали домови користејќи ги само неопходните потребни работи.

Овој тренд со голема брзина се шири по целата планета, а еден човек дури успеал да изгради и куќа од соништата за само 9.000 долари.

Малите куќи можат да се купат или изградат.

Откако сфатил дека куќата и животот во Париз би чинеле премногу, францускиот фотограф ја побарал својата куќа од соништата во Бордо.

Фотографот видел толку многу можности во оваа гаража која никој не сакал да ја купи.

После неколку месеци реновирање, изгледот на гаражата ќе ве воодушеви.