Живот
16. February 2016 - 13:48

Се породи жена тешка 272 килограми - Докторите шокирани од големината на бебето!

Кога жената тешка 272 килограми дошла во болницата Perth’s King Edward Memorial, докторите не биле спремни за тоа што ќе се случи во текот на нејзиното породување.
 
Не било прв пат во таа болница да се роди бебе, но никогаш не се родило бебе тешко 18 килограми.
 
Според зборовите на портпаролот на болницата, бебето било здраво и покрај својата неприродна големина.
 
Породувањето морало да се изведе со царски рез за да биде што побезболно за мајката и бебето.
 
Докторот кој ја породувал оваа жена на почетокот од породувањето мислел дека таа носи близнаци или тројка, па џиновското бебе било вистински шок!
 
-И предходно сум породувал морбидно дебели жени, но ова породување ќе го паметам додека сум жив. Бев убеден дека носи две или три бебиња, но не, тоа беше едно снажно дете. Верувам дека ќе стане неверојатен рагибст кога ќе порасне, изјави докторот.