Живот
11. January 2017 - 19:55

Се појавија нацистички чизми кои се продаваат на интернет

 
Еден произведувач на обувки обајвил дека ќе мора да повлече цела колекција на чизми бидејќи на ѓонот, поточно делот од ѓонот кој остава траги е украсен со свастика. Овој случај се појавил во јавноста откако еден птрошувач ги купил чизмите преку интернет и објавил слика од трага на асвалтот каде може да се видат мали знакчиња на свастика распоредени по целиот ѓон.
 
Овие чизми сеуште се продаваат и може да се најдат на Амазон, за 40 долари, а произведувачот од Калифорнија напоменоува дека не знаеле дека долниот дел од ѓонот, кој сам по себе не изгледа дека го има нацистичкиот знак туку дека тоа се приметува само кога ќе се преслика на подот. Компанијата која ги дистрибуира овие чизми ојаснила дека немала намера никого да навреди.