Живот
20. April 2017 - 16:31

Се обложуваме дека не знаете за што служи оваа вратичка на машината за перење - ќе се воодушевите

Дали некогаш сте се запрашале за што служи вратичката на дното од машината за перење? Кога ќе дознаете ќе се воодушевите.

Во таа вратичка, каде се наоѓа крајното одредиште зна цевките за одвод, се наоѓаат сите ситници кои сте ги изгубиле за време на перењето- копчиња, монети и слични работи.

Доколку забележувате дека ви недостига копче или било каков ситен предмет, слободно отворете ја вратичката и таму ќе го пронајдете. Секако, пред да го сторите тоа прочитајте го упатството, бидејќи секоја машина е различна, но кај повеќето е доволно само малку посилно да повлечете.

Пред тоа, обавезно ставете легенче или крпа под вратичката, во случај од неа да излезе огромна количина вода.