Бизарно но вистинито
26. February 2016 - 12:24

Се обиделе да продадат месо замрзнато пред 40 години

Полицијата во Романија пронашла пет тони замрзнато месо пред 40 години, кое требало да се пушти на пазарот, пишува „RomaniaLibera“.
 
Месото е откриено во истрага за даночна измама, а требало да се продава во две продавници.
 
Лабораториските анализи покажале дека е замрзнато во осумдесеттите години на минатиот век, а во продажба требало да се пушти овој месец.
 
Според тестовите, место пред шест години било одмрзнато и после тоа повторно замрзнато, откако му е продадено на сопственикот на продавниците, бизнисменот Разван Димофтачи, пренесува Дејли Меил.
 
Докторот Питер Алекс кој ги правел тестовите, изјавил дека месото е сосема несоодветно за исхрана на луѓе.