Џет-Сет
12. October 2017 - 16:57

Се ќе ви стане јасно: Најголемиот хит на покојниот Тоше крие голема тајна на човек кој убил и страдал поради љубов

Популарниот пејач Тоше Проески трагично настрада  на 16 октомври 2007 година. Наскоро ќе се наврши деценија откако овој млад уметник не е повеќе меѓу живите.

Зад Тоше останаа бројни песни, а многу од нив станаа хитови на целиот Балкан. Сепак една од најкарактеристичните песни му е „Соба за тага“. Текстот на таа песна всушност ја напишал еден затвореник кој поради несреќна љубов завршил во затвор.

 

 

A post shared by Sara Milanovic (@sarita_milanovic) on

 

Текстот наводно го напишал маж кој лежел на отслужување на затворска казна зошто го убил љубовникот на својата девојата.

Тексот по извесно време стигнал до менаџерката на Тоше, а славниот уметник ја испеал. Останатото е историја која не е прекината ниту со смртта на Тоше зошто продолжува да живее во нашите сеќавања.