Македонија
25. March 2018 - 10:25

СДСМ:Мостот во Ќерамидница ќе овозможи побрз и побезбеден сообраќај

Градската власт предводена од СДСМ и градоначалникот Петре Шилегов ја започна постапката за изградба на нов сообраќаен коридор и мост на реката Вардар што ќе ги поврзува општините Гази Баба и Аеродром, со што ќе се обезбедат услови за поефикасен и посигурен сообраќај во Скопје.

Проектот за пробивање на овој сообраќаен коридор, освен изградба на нов 120 метарски мост преку Вардар во населбата Ќерамидница, предвидува  и пробивање  нов и реконструкција на стар булевар во вкупна должина од 2170 метри, шест коловозни ленти, велосипедски патеки во двете насоки, пешачки патеки и дрвореди, како и воведување  нови автобуски линии на јавниот градски превоз.

Скопје почнува да се гради како отворен град којшто поврзува и работи за граѓаните.

Изградбата на новиот сообраќаен коридор е од интерес за граѓаните на Скопје, обезбедува развојна компонента на градот и ќе овозможи побрз и побезбеден сообраќај.

СДСМ преку централанта и локалните власти што ги предводи продолжува да работи одговорно, отчетно и посветено во спроведување на мерките што обезбедуваат инфраструктурен развој, економски раст и квалитетни услови за живот за сите.

 Центар за комуникации со јавноста на СДСМ