Македонија
14. January 2021 - 10:23

СДСМ: Реалност е дека за македонскиот јазик и идентитет не се преговара

Колку се поголеми лагите од белиот дворец, толку потешки се поразите на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ, реалност е дека за македонскиот јазик и идентитет не се преговара

Во ВМРО ДПМНЕ ништоне се менува. И во новата година, едни исти невистини, дезинформации и манипулации.

Христијан Мицкоски во клучни моменти за државата излезе пред јавноста и без срам лажеше дека државата се распарчувала, дека се погазувала македонската држава, лажеше дека се погазувала македонската историја.

И како тоа да не му беше доволно па сега тој и ВМРО-ДПМНЕ лажат дека се загрозувал македонскиот јазик, ја плашат јавноста со наводни анекси и бараат нов Договор што е спротивно на државните позиции.

Една иста расипана плоча, едни исти лаги кажани 100 пати се вртат во белиот дворец. Дезинформации и конструкции кои немаат допир со реалноста.

Тоа е ВМРО-ДПМНЕ, партија потврден извор на лажни вести, партија која знае само за лаги, деструкции, блокади и антидржавно дејствување. Но, колку пати и да излажат, нивната лага нема да стане вистина.

Реалноста е сосем спротивна од лагите на Мицкоски и раководството на ВМРО-ДПМНЕ. Реалноста е дека за македонскиот јазик, за македонскиот идентитет, за македонската историја не се преговара, ниту воопшто некогаш ќе се преговара.

Лагите на Мицкоски и на малкмината околу него, не поминуваат, нивните лаги се разобличени и шест пати се казнети од граѓаните.

Колку се поголеми лагите од белиот дворец, толку се потешки поразите на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ.

Со вакво антидржавно и антинародно однесување, со лаги и деструкции, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ уште долго остануваат опозиција.

 

Центар за комункации со јавноста на СДСМ