Македонија
12. March 2019 - 9:47

СДСМ: Нов дебакл на Мицкоски, само 20 пратеници ја поддржаа интерпелацијата што ВМРО-ДПМНЕ ја поднесе за Спасовски

Христијан Мицкоски доживеа нов дебакл во Собранието, само 20 пратеници ја поддржаа интерепелацијата што по негов налог ја поднесе ВМРО-ДПМНЕ.

Се појасно е дека Христијан Мицкоски нема поддршка ниту во сопствената пратеничка група, на она што остана од ВМРО-ДПМНЕ.

Дополнително тоа е уште една потврда дека интерпелацијата за министерот Оливер Спасовски беше неоснована.

Собранието на Репубила Северна Македонија изгуби уште еден ден поради Христијан Мицкоски, наместо сите пратеници да се посветат на реформските закони, на законските решенија кои носат придобивки за граѓаните и државата.

Јасна е разликата, од една страна е СДСМ и мнозинството кои работат на спроведување на реформите, на напредокот, на подобрување на животот на граѓаните а од друга страна се Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ кои немаат идеја, план, ниту визија.