Балкан
5. September 2018 - 22:06

Сараево: Војската се судри со полицијата

Во центарот на Сараево неколку стотини војници , кои ги блокираа главните улици , се судрија со полицијата.

Демонстрантите претходно им поставија услов на властите да закажат седница на парламентот најдоцна до денеска , на која ќе се најде на дневен ред носењето на измените на законот за бранители.