Живот
15. April 2016 - 9:30

Само чудо го спаси: Тинејџер преживеа пад од 14 кат

Еден 15-годишен тинејџер преживеа пад од покрив на повеќекатница во рускиот град Краснодар. Имено, ова 15-годишно момче се качило на покривот каде про себеси си ги исекол вените. Потоа скокнал од покривот.

А како успеал да преживее?

Лекарите велат дека го спасиле две работи. Како прво, при падот се закачил за електричните кабли од блискиот столб, што до некаде го успорило неговиот пад. Од друга страна, детето паднало врз паркиран автомобил, а не на асфалтот.

Во секој случај, докторот што го прегледал, вели дека слободно може да се каже дека се случило чудо.

Погледнете го видеото од безбедносните камери: