Македонија
10. May 2016 - 9:00

Саем за деца во Скопје Сити Мол

Претстојниот викенд во Скопје City Mall ќе се одржи 7-от Саем за деца. Сите посетители од 17:00 часот во петок, па се до 20:00 часот во недела ќе имаат шанса да креираат и да научат многу нови работи преку креативните работилници и интерактивните игри.

Годинава новитет се креативните работилници и школата за уметничко цртање со уметникот Љупчо Бојаров, дружењето со рептили заедно со Војо, настапите на Златно Славејче, интерактивните игри за деца доктори, забавните турнири соLEGO коцки и консолите PS4.

Воедно, децата ќе имаат можност да научат нешто повеќе за традиционалните македонски занаети преку креативни работилници каде ќе се декорираат колачиња, ќе се изработува накит со разни техники, плетење и везење во соработка со Занаетчиската комора на град Скопје.

На музичката сцена, најмалите со своите родители ќе можат да уживаат во песните на популарните Златни славејчиња. Популарниот меѓународен проект од едукативен карактер Мече Болница, кој минатиот Саем за деца беше вистински хит повторно ќе може да се погледне од петок до недела во Скопје Сити Мол.

Овој проект е создаден од студенти по медицина, а целна група се децата, особено оние од предучилишна возраст. Секое дете има можност, својата кукла – мече, да ја однесе во импровизирани медицински оддели (амбуланта, хирургија, лабораторија и аптека), каде се извршуваат лекарски прегледи и медицински зафати.

Посетителите, освен огромната забава, наградните игри и изненадувањата, ќе имаат можност да ги искористат големите попусти за време на 7. Саем за деца и родители во продавниците за детска облека, производи и играчки.