Loading Video...
Свет
26. July 2019 - 22:51

САД ја врати смртната казна за затвореници во федералните затвори

По 16 години, Соединетите држави ја вратија смртната казна за затвореници во федералните затвори.  Одлуката на федерланата влада предизвика жесотки  критики кај групите   за заштита на човековите права и водечките демократи. Министерството за правда соопшти дека веке се закажани пет егзекуции за пет мажи обвинети за свирепи убиства и секслуални злоставувања,   Трамп одамна зборува за зажиување на смртната казна. За луѓе кои го прват  ова мора да ја вратиме смртната казна. Ова е најлоша форма на терор, порача ТРамп.  Инаку смртната казна е легална во 30 американски сојузни држави.