Loading Video...
Свет
14. јуни 2019 - 16:38

САД: Иран одговорен за нападите врз танкерите во Оманскиот залив

Вашингтон  го обвини Техеран за  вчерашниот напад на два нафтени танкери во Оманскиот залив  во близина на брегот на Иран. Постои  видео материјал за тоа, објави Пентагон.

Техеран  тврди   дека нема никаква   врска со инцидентот. Некој се ободува да ги дестабилизра односите меѓу Иран и меѓуанроднатга заедница  изјави шефот на иранската дипломатија. Засега нема многу  информации што всушност вчера се случило.

Познато е дека еден норвешки и еден јапонски танкер за нафта испратиле сигнали за помош до приспатништата и бродовите во близина  тврдејки дека се нападнати.

Иранските спасувачи први стигнале до нив. Во експлозиитите нема повредени…Ваквите акции иницираат сериозна загриженост. Светот не може да си дозволи голем конфлирк Оманскиот Залив предупреди шефот на ОН.