Бизарно но вистинито
1. October 2015 - 22:08

Руски експеримент кој ја заледува крвта - Погледнете што тестирале на луѓе!

Експеримент кој е започнат во 40-тите години од минатот век од страна неколку руски научници, на многумина им ја заледи крвта во вените, цел било да се тестира нов гас кој би требало да ја намали желбата за спиење кај испитаниците.
 
Пет лица за тестирање биле избрани, од сите држави непријатели биле подложени на овој неистражен гас. Сите се биле чувани и затворени во објекти каде внимателно се пратело како реагираат, зашто гасот во големи количини бил токсичен.
 
Просториите во кои престојувале биле полни со книги, храни и се она што им било потребно за да преживеат. Првите 5 дена се било во ред, но потоа настапило нешто шокантно.
 
Погледнете што се случило со овие луѓе: