Живот
19. July 2019 - 12:18

Руска рок група промовираше плагијат на хитот на Проески ,,Боже чувај ја од зло” и ја претстави како авторска

Руската рок група ,,Землјане” промовираше плагијат на хитот на Проески, ,,Боже чувај ја од зло”, а песната ја претстави како своја, авторска.

Плагијатот е промовиран на Јутјуб кон крајот на месец февруари годинава и има наслов ,,Боже”. Под линкот е наведен и авторскиот тим, под музика е потпишан Владимир Трушин, а пак под текстот потпишан е Владимир Киселев.

://fokus.mk